Hypnose

Wat is hypnose? 

Hypnose is een toestand van ontspanning, die voor iedereen anders voelt.  Je slaapt niet, hoort nog steeds alles om je heen en is zeker niet te vergelijken met showhypnose die vooral zich richt op entertainment en spektakel.. Ten alle tijden behoud je alle controle. Het rationele denken blijft heel de tijd aanwezig. Iedereen kan in hypnose gaan, zolang je er zelf maar open voor staat en je je concentreert op de gegevens instructies tijdens de sessie. 

Als coach ben ik getraind in 2 verschillende methodes. Ik kan zowel werken met je onderbewuste als het hogerbewustzijn. Wat een zeer mooie wisselwerking is.

Wat is het onderbewustzijn en wat is nu net het hogerbewustzijn?

Het onderbewustzijn is jouw centrale opslagplaats van alle gegevens opgebouwd uit herinneringen en gewoontes. Vanaf een jaar of 7 ontwikkelen we allemaal een kritische factor die zorgt dat er plots conflicten kunnen ontstaan tussen wat we "weten" (ik moet toch niet bang zijn van een spin) en wat we doen "ik gil, ik sta te rillen". In hypnose ga ik met je onderbewustzijn in dialoog en zorgen we dat wat je bewuste en onbewuste het zelfde doel voor ogen hebben. De nieuwe informatie geraakt nu wel voorbij de kritische factor wordt opgeslaan en aanvaard. Handig toch! 

Het hogerbewustzijn is een beetje een ander verhaal en is bedacht door Ines Simpson (Canada). Je moet het hogerbewustzijn zien als een wijsheid (voor sommige het spreekwoordelijk engeltje op de schouder). Als coach maken we contact met dit hogerbewustzijn en gaan we via vingersignalen en ja en nee vragen werken op een discrete, holistische en spiritueel manier.  Ook hier blijft het rationele denken continu aanwezig.  Ik noem deze vorm van hypnose vaak ook de "zweverige variant". Een zachte liefdevolle manier die zonder suggesties werkt. 

De laatste methode is een levendig protocol dat zeer frequent op basis van de bevindingen van alle therapeuten wereldwijd bijgestuurd en geoptimaliseerd worden.  Het is ook discreet want als coach dien ik in se zelf het probleem niet te kennen. 

Moet ik iets herbeleven?

Nee, zowel bij het werken met het onderbewustzijn als het hogerbewustzijn komt er geen herbeleving van trauma's aan te pas. Ik ben persoonlijk minder te vinden voor regressie hypnose aangezien ze soms pijnlijke gebeurtenissen of herinneringen met emotionele uitbarstingen kunnen teweegbrengen. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet noodzakelijk is om je zelfherstellend vermogen in gang te zetten. Als je toch interesse zou hebben hierin, stuur ik je graag door naar een collega. 

Hoe lang duurt en sessie?

Ik reserveer voor elke sessie een uur. Een huidige hypnose sessie varieert tussen de 30-60 minuten. 

Werken we met het onderbewustzijn dan is 1 sessie normaal voldoende. Je kan per sessie maar 1 probleem tegelijk aanpakken. Indien nodig kan er nadien een bekrachtigingssessie ingepland worden. 

Werken we met het hogerbewustzijn dan voorzien we best 1 tot 3 sessies. 

Welke hypnose moet ik kiezen? 

Dat is jouw persoonlijke keuze. Indien je twijfelt kunnen we het er gerust samen even doorpraten.